Number of the records: 1  

Jak nakrmit diktátora

  1. Szabłowski, Witold, 1980-

    Jak nakrmit diktátora : Saddám Husajn, Idi Amin, Enver Hodža, Fidel Castro a Pol Pot očima jejich osobních kuchařů / Witold Szabłowski ; překlad Jarmila Horáková. -- Praha : Radioservis, a.s., [2022]. -- ©2022. -- 1 audiodisk (6 hodin, 45 minut) : digital ; MP3 ; 12 cm. -- Název z disku. -- Ve formátu MP3. -- Přeloženo z polštiny. -- Contents: Enver Hodža - Shet´erpare 1 -- Enver Hodža - Shet´erpare 2 -- Pol Pot - Papájový salát 1 -- Pol Pot - Papájový salát 2 -- Pol Pot - Papájový salát 3 -- Pol Pot - Papájový salát 4 -- Saddám Husajn - Zlodějská rybí polévka 1 -- Saddám Husajn - Zlodějská rybí polévka 2 -- Saddám Husajn - Zlodějská rybí polévka 3 -- Idi Amin - Pečená koza 1 -- Idi Amin - Pečená koza 2 -- Idi Amin - Pečená koza 3 -- Idi Amin - Pečená koza 4 -- Fidel Castro - Ryba v mangové omáčce 1 -- Fidel Castro - Ryba v mangové omáčce 2. -- Režie Lukáš Kopecký ; překlad Jarmila Horáková. -- Čtou Jiří Valůšek, Marie Durnová, Pavel Hromádka, Vladimír Krátký, ... a další. -- Summary: Na čem si pochutnávali Fidel Castro, Saddám Husajn či Enver Hodža? A kdo byli lidé, kteří byli diktátorům denně nablízku a snažili se je udržovat jídlem v dobrém rozmaru? Autor vyhledal osobní kuchaře diktátorů, aby vyslechl příběh jejich života a dozvěděl se, co měli pod pokličkami hrnců, když se řešil osud země nebo světa. Ovlivnili svým kuchařským uměním chod dějin? Jejich osudy odpovídají na mnohé otázky, a zároveň tak autor kreslí intimní portréty diktátorů v domácím prostředí. Navíc kuchaři prozrazují recepty na oblíbené pokrmy svých zaměstnavatelů, podle nichž si může uvařit i čtenář. -- ISBN : Kč 349.00. -- 8590236115224.
    I. Horáková, Jarmila II. Kopecký, Lukáš III. Durnová, Marie, 1943-2022 IV. Valůšek, Jiří, 1983- V. Hromádka, Pavel VI. Krátký, Vladimír, 1947-


    mluvené slovo * polská literatura * diktátoři * politici * gastronomie * osobní kuchaři * 2022 * kompaktní disky * reportáže * vzpomínky * kuchařské recepty
    32 * 640.4
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.