Number of the records: 1
Nevíte, co jíte
SYS 71200860 LBL 00000nam-a22-----3i-4500 003 CZ-BrKJM 005 20231025205705.6 008 ######s########xr-#################cze 015 $a cnb002635403 020 $a 978-80-265-0274-6 $q (váz.) : $c Kč 349.00 040 $a BOG001 $b cze 072 -7
$a 613 $x Hygiena. Lidské zdraví $2 Konspekt $9 14 080 $a 613.2 $2 MRF 080 $a 663/664 $2 MRF 080 $a 614.31 $2 MRF 080 $a (0.062) $2 MRF 100 1-
$a Fořt, Petr, $d 1946- $4 aut $7 jo20000075390 245 10
$a Nevíte, co jíte : $b jak vás klame potravinářský průmysl / $c Petr Fořt, Ivan Mach 246 30
$a Jak vás klame potravinářský průmysl 250 $a 1. vyd. 260 $a Brno : $b BizBooks, $c 2014 300 $a 264 s. : $b tabulky ; $c 24 cm 500 $a Na obálce nad názvem: Cenzurováno 500 $a Medailony autorů 504 $a Obsahuje bibliografie, bibliografické a internetové odkazy a rejstřík 520 3-
$a Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli. $c flexibooks 650 -7
$a hygiena výživy $2 czenas $7 ph120989 650 -7
$a hygiena potravin $2 czenas $7 ph120984 650 -7
$a kvalita potravin $2 czenas $7 ph135653 650 -7
$a zdravá výživa $2 czenas $7 ph127589 653 0-
$a péče o zdraví $a nevhodné potraviny $a zdravé potraviny 655 -7
$a populárně-naučné publikace $2 czenas $7 fd131864 700 1-
$a Mach, Ivan, $d 1952- $4 aut $7 mzk2003181800 910 $a BOG001 $b N58297
Number of the records: 1