Number of the records: 1  

Nevíte, co jíte

  1. SYS71200860
    LBL
      
    00000nam-a22-----3i-4500
    003
      
    CZ-BrKJM
    005
      
    20231025205705.6
    008
      
    ######s########xr-#################cze
    015
      
    $a cnb002635403
    020
      
    $a 978-80-265-0274-6 $q (váz.) : $c Kč 349.00
    040
      
    $a BOG001 $b cze
    072
    -7
    $a 613 $x Hygiena. Lidské zdraví $2 Konspekt $9 14
    080
      
    $a 613.2 $2 MRF
    080
      
    $a 663/664 $2 MRF
    080
      
    $a 614.31 $2 MRF
    080
      
    $a (0.062) $2 MRF
    100
    1-
    $a Fořt, Petr, $d 1946- $4 aut $7 jo20000075390
    245
    10
    $a Nevíte, co jíte : $b jak vás klame potravinářský průmysl / $c Petr Fořt, Ivan Mach
    246
    30
    $a Jak vás klame potravinářský průmysl
    250
      
    $a 1. vyd.
    260
      
    $a Brno : $b BizBooks, $c 2014
    300
      
    $a 264 s. : $b tabulky ; $c 24 cm
    500
      
    $a Na obálce nad názvem: Cenzurováno
    500
      
    $a Medailony autorů
    504
      
    $a Obsahuje bibliografie, bibliografické a internetové odkazy a rejstřík
    520
    3-
    $a Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli. $c flexibooks
    650
    -7
    $a hygiena výživy $2 czenas $7 ph120989
    650
    -7
    $a hygiena potravin $2 czenas $7 ph120984
    650
    -7
    $a kvalita potravin $2 czenas $7 ph135653
    650
    -7
    $a zdravá výživa $2 czenas $7 ph127589
    653
    0-
    $a péče o zdraví $a nevhodné potraviny $a zdravé potraviny
    655
    -7
    $a populárně-naučné publikace $2 czenas $7 fd131864
    700
    1-
    $a Mach, Ivan, $d 1952- $4 aut $7 mzk2003181800
    910
      
    $a BOG001 $b N58297

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.