Number of the records: 1  

Nevíte, co jíte

  1. SignaturaN58297; 613 (FOŘ)
    Author Fořt, Petr, 1946- (Author)
    Title statementNevíte, co jíte : jak vás klame potravinářský průmysl / Petr Fořt, Ivan Mach
    Another responsib. Mach, Ivan, 1952- (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataBrno : BizBooks, 2014
    Phys.des.264 s. : tabulky ; 24 cm
    Copy count18, currently available 17, Access to Shelves 13
    View book information on page www.obalkyknih.cz

    book

    Track No.LocationSublocationInfo
    100000536338Ústřední knihovnaVolný výběr
    100000538244Ústřední knihovnaSklad
    100000536347BohunicePobočky - volný výběr
    100000536342BystrcPobočky - volný výběr
    100000536343Černá Pole, náměstí SNPPobočky - volný výběr
    100000668078HusovicePobočky - volný výběr
    100000541645JundrovPobočky - volný výběr
    100000536345KohoutovicePobočky - sklad
    100000536339Královo PolePobočky - sklad
    100000541644MaloměřicePobočky - volný výběrvypůjčený (until 22.05.2024)
    100000638028MedlánkyPobočky - volný výběr
    100000536346ŘečkovicePobočky - volný výběr
    100000536348Starý LískovecPobočky - sklad
    100000592922ŠtýřicePobočky - volný výběr
    100000541646TuřanyPobočky - volný výběr
    100000541642VinohradyPobočky - volný výběr
    100000536344ŽabovřeskyPobočky - volný výběr
    100000536341ŽidenicePobočky - volný výběr
    Nevíte, co jíte
    Subj. Headings hygiena výživy
    hygiena potravin
    kvalita potravin
    zdravá výživa
    Keywords péče o zdraví * nevhodné potraviny * zdravé potraviny
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC613.2
    663/664
    614.31
    (0.062)
    DatabaseKnihy
    AnnotationJak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli.
    NoteNa obálce nad názvem: Cenzurováno
    Medailony autorů
    Obsahuje bibliografie, bibliografické a internetové odkazy a rejstřík
    ISBN978-80-265-0274-6 (váz.) : Kč 349.00
    Portion of titleJak vás klame potravinářský průmysl
    CountryCzech Republic
    LanguageCzech
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.