Number of the records: 1  

Guláš z turula

  1. SignaturaA51610; (VAR)
    Author Varga, Krzysztof, 1968- (Author)
    Title statementGuláš z turula / Krzysztof Varga ; [z polského originálu... přeložil Pavel Peč] ; [fotografie Krzysztof Varga ... et al.]
    Another responsib. Peč, Pavel, 1977- (Translator)
    Varga, Krzysztof, 1968- (Photographer)
    Edition statement1. vyd. v českém jazyce
    Issue dataPraha : Dokořán : Máj, 2010
    Phys.des.188 s. : il. ; 21 cm
    Copy count1, currently available 1
    View book information on page www.obalkyknih.cz

    book

    Track No.LocationSublocationInfo
    100000436106Ústřední knihovnaSklad
    ContentsPaprikáš z Kádára -- Pečínka z Horthyho -- Polévka z Rákosiho -- Perkelt z Bulcsúa a Lehela -- Salám ze svatého Štěpána -- Lečo z Gyurcsányho a Orbána -- Sádlo z Kossutha -- Kotleta z Arpáda
    Guláš z turula
    Keywords polská literatura * eseje * Maďarsko * Maďaři
    Conspect821.162.1 - Polská literatura
    UDC821.162.1-3
    DatabaseKnihy
    AnnotationZnámý polský spisovatel a varšavský novinář napsal nezvykle sugestivní knihu o Maďarsku. Sám je po matce Polák, po otci Maďar. V inteligentních, lehce psaných niterných esejích se zamýšlí nad kulturními tradicemi Maďarska včetně kulinárních, nad povahou maďarského národa, jeho výjimečností, sklonem k nostalgii a sebevraždám, nad jeho národními mýty a symboly, k nimž patří také mytický turul (kříženec orla a husy, ideální personifikace maďarských snů a komplexů, jak tvrdí autor). Kniha připomíná "Gottland" Mariusze Szczygieła, i tady jde o literární cestu do nitra jiného národa, o fascinaci jeho odlišností.
    NotePůvodně vydáno: Poland : Wydawnictwo Czarne, c2008
    Vydala Jaroslava Jiskrová
    Černobílé fotografie
    Poznámky pod čarou
    Translation ofGulasz z turula
    ISBN978-80-7363-310-3 (Dokořán) : Kč 265.00
    978-80-86643-31-1 (Jaroslava Jiskrová - Máj)
    CountryCzech Republic
    LanguageCzech
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.