Number of the records: 1  

Kuchařství to jest Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě

  1. SignaturaN10752; 641/642 (RAD)
    Author Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 (Author)
    Title statementKuchařství to jest Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě : každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná / Bavor Radovský z Hustiřan ; Ed. a předml. Zdeňka Tichá
    Another responsib. Tichá, Zdeňka, 1927-1984 (2)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Avicenum, 1975
    Phys.des.193 s. : obr.
    Copy count2, currently available 2
    book

    book

    Track No.LocationSublocationInfo
    18931/75Ústřední knihovnaSklad
    18936/75BohunicePobočky - sklad
    AnnotationKritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591, přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šašlí, masa, ryb, drůbeže kaší, smažených a jiných pokrmů, ale umožňuje nahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně.
    NotePřehl. lit
    Slovníček
    Rejstřík předpisů.
    CountryNo place, unknown, or undetermined
    LanguageCzech
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.