Number of the records: 1
Kuchařství to jest Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě
Signatura N10752; 641/642 (RAD) Author Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 (Author) Title statement Kuchařství to jest Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě : každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná / Bavor Radovský z Hustiřan ; Ed. a předml. Zdeňka Tichá Another responsib. Tichá, Zdeňka, 1927-1984 (2) Edition statement 1. vyd. Issue data Praha : Avicenum, 1975 Phys.des. 193 s. : obr. Copy count 1, currently available 1 book
Track No. Location Sublocation Info 18931/75 Ústřední knihovna Sklad Keywords vaření * jídla * kuchařské recepty * renesance * kuchařské knihy UDC 641.5 Database Knihy Annotation Kritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591, přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šašlí, masa, ryb, drůbeže kaší, smažených a jiných pokrmů, ale umožňuje nahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně. Note Přehl. lit
Slovníček
Rejstřík předpisů.Country No place, unknown, or undetermined Language Czech Loading…
Number of the records: 1