Personal name | Čurda, Ladislav, 1956-
|
---|
Other name | Čurda, L., 1956-
|
---|
Související země | Česko
|
---|
Oblast působení | mlékárenská technologie, mléko, syrovátka, mléčné výrobky, bílkoviny, laktóza, hydrolýza, membránové procesy, měření impedance
|
---|
Profession | chemici, objevitelé a vynálezci, vědci, vysokoškolští učitelé
|
---|
Sex | muž
|
---|
Biographical Note | Narozen 29. 5. 1956. Chemik, vynálezce,vědec a vysokoškolský pedagog Ústavu mléka, tuků a kosmetiky FPBT VŠCHT. Výzkumně zaměřen na mlékárenské technologie, mléčné suroviny a výrobky (syrovátka, bílkoviny, laktóza, sýry a
|
---|
URL | http://umtk.vscht.cz/kontakty/zamestnanci/ladislav-curda /
|
---|
Data source entry | Jeho: Kurz technologie a hodnocení čedaru. In: Potravinářský zpravodaj, 6, č. 9 (2005), s. 19.
|
---|
| Čurda, Ladislav. Separace a modifikace složek syrovátky. 2006. Habilitační práce. Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Fakulta potravinářské a biochemické technologie ; autoritní forma
|
---|
| Čurda, L. et al. Dried buttermilk containing galactooligosaccharides - process layout and its verification. In: Journal of Food Engineering. Vol 77, 2006, issue 3, s. 468-471. ISSN 0260-8774 ; odkaz viz
|
---|
| www(Vysoká škola chemicko-technologickáv Praze, Ústav mléka, tuků a kosmetiky), cit. 4. 4. 2018 ; biografické a profesní údaje
|
---|
| www(Žádost o akreditaci oboru habilitačního řízení / oboru řízení ke jmenování profesorem, VŠCHT v Praze, obor Technologie potravin, 2015), cit. 4. 4. 2018 ; datum narození, biografické a profesní údaje
|
---|
| Jubilanti ve 2. čtvrtletí 2016. 60 let.Ing. Ladislav Čurda, (29. 5.), VŠCHT Praha. In: Bulletin Asociace českých chemických společností. Roč. 47, 2016, č. 1, s. 94. ISSN 2464-5605 ; datum narození
|
---|
| www(Databáze patentů a užitných vzorů ÚPV ČR), cit. 4. 4. 2018 ; údaje o patentech
|
---|
File | Osoby
|
---|
References | (1) - Knihy
|
---|
| (2) - Zvukové knihy
|
---|