Počet záznamů: 1  

Veverka v kleci

  1. SignaturaI-A66396; (PEL)
    Autor Pellier-Galdi, Agnès, 1930- (Autor)
    Údaje o názvuVeverka v kleci / Agnès Pellier-Galdiová ; z angličtiny přeložil Jan Šindelka
    Dal.odpovědnost Šindelka, Jan, 1980- (Překladatel)
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : NLN, 2019
    Fyz.popis185 stran ; 17 cm
    Počet ex.12, z toho volných 12, Ve volném výběru 11
    Přír.čísloLokaceDislokaceInfo
    100000706185Ústřední knihovnaVolný výběr
    100000706186Ústřední knihovnaVolný výběr
    100000706195BohunicePobočky - volný výběr
    100000706190BystrcPobočky - volný výběr
    100000706194Černá Pole, náměstí SNPPobočky - volný výběr
    100000706192KohoutovicePobočky - sklad
    100000706187Královo PolePobočky - volný výběr
    100000706193LesnáPobočky - volný výběr
    100000708308ŘečkovicePobočky - volný výběr
    100000706196Starý LískovecPobočky - volný výběr
    100000706189ŽabovřeskyPobočky - volný výběr
    100000706191ŽidenicePobočky - volný výběr
    Klíč.slova švýcarská literatura * francouzsky psaná literatura * ženy * partnerské vztahy * společnost * komunismus * Československo * 1948-1956
    Forma, žánr švýcarské romány (francouzsky)
    autobiografické romány
    společenské romány
    Konspekt821.133.1-3 - Francouzská próza, francouzsky psaná
    MDT821.133.1(494)-31
    929
    DatabázeKnihy
    AnotaceDvacetiletá Věra přichází do Prahy za prací. Píše se rok 1948. Dívka prožívá šedou každodennost i první lásku v houstnoucí atmosféře komunistických represí, kádrových posudků a ztrácející se svobody. Román s autobiografickými prvky pojednává o střetu individuality s rostoucími nároky a požadavky režimu, o vztazích, ústupcích i kompromisech.
    PoznámkyPřeloženo z anglického překladu francouzského originálu
    Anglické vydáníSquirrel cage
    ISBN978-80-7422-670-0 (brožováno) : Kč 179.00
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.