Počet záznamů: 1  

Nevíte, co jíte

  1. SignaturaN58297; 613 (FOŘ)
    Autor Fořt, Petr, 1946- (Autor)
    Údaje o názvuNevíte, co jíte : jak vás klame potravinářský průmysl / Petr Fořt, Ivan Mach
    Dal.odpovědnost Mach, Ivan, 1952- (Autor)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajeBrno : BizBooks, 2014
    Fyz.popis264 s. : tabulky ; 24 cm
    Počet ex.18, z toho volných 15, Ve volném výběru 11
    Přír.čísloLokaceDislokaceInfo
    100000536338Ústřední knihovnaVolný výběrvypůjčený (do 27.05.2024)
    100000538244Ústřední knihovnaSklad
    100000536347BohunicePobočky - volný výběr
    100000536342BystrcPobočky - volný výběr
    100000536343Černá Pole, náměstí SNPPobočky - volný výběr
    100000668078HusovicePobočky - volný výběr
    100000541645JundrovPobočky - volný výběrvypůjčený (do 03.05.2024)
    100000536345KohoutovicePobočky - sklad
    100000536339Královo PolePobočky - sklad
    100000541644MaloměřicePobočky - volný výběrvypůjčený (do 22.05.2024)
    100000638028MedlánkyPobočky - volný výběr
    100000536346ŘečkovicePobočky - volný výběr
    100000536348Starý LískovecPobočky - sklad
    100000592922ŠtýřicePobočky - volný výběr
    100000541646TuřanyPobočky - volný výběr
    100000541642VinohradyPobočky - volný výběr
    100000536344ŽabovřeskyPobočky - volný výběr
    100000536341ŽidenicePobočky - volný výběr
    Nevíte, co jíte
    Předmět.hesla hygiena výživy
    hygiena potravin
    kvalita potravin
    zdravá výživa
    Klíč.slova péče o zdraví * nevhodné potraviny * zdravé potraviny
    Forma, žánr populárně-naučné publikace
    Konspekt613 - Hygiena. Lidské zdraví
    MDT613.2
    663/664
    614.31
    (0.062)
    DatabázeKnihy
    AnotaceJak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli.
    PoznámkyNa obálce nad názvem: Cenzurováno
    Medailony autorů
    Obsahuje bibliografie, bibliografické a internetové odkazy a rejstřík
    ISBN978-80-265-0274-6 (váz.) : Kč 349.00
    Část názvuJak vás klame potravinářský průmysl
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.