Počet záznamů: 1
Nevíte, co jíte
Signatura N58297; 613 (FOŘ) Autor Fořt, Petr, 1946- (Autor) Údaje o názvu Nevíte, co jíte : jak vás klame potravinářský průmysl / Petr Fořt, Ivan Mach Dal.odpovědnost Mach, Ivan, 1952- (Autor) Údaje o vydání 1. vyd. Vyd.údaje Brno : BizBooks, 2014 Fyz.popis 264 s. : tabulky ; 24 cm Počet ex. 17, z toho volných 17, Ve volném výběru 13 Přír.číslo Lokace Dislokace Info 100000536338 Ústřední knihovna Volný výběr 100000538244 Ústřední knihovna Sklad 100000536342 Bystrc Pobočky - volný výběr 100000536343 Černá Pole, náměstí SNP Pobočky - volný výběr 100000668078 Husovice Pobočky - volný výběr 100000541645 Jundrov Pobočky - volný výběr 100000536345 Kohoutovice Pobočky - sklad 100000536339 Královo Pole Pobočky - sklad 100000541644 Maloměřice Pobočky - volný výběr 100000638028 Medlánky Pobočky - volný výběr 100000536346 Řečkovice Pobočky - volný výběr 100000536348 Starý Lískovec Pobočky - sklad 100000592922 Štýřice Pobočky - volný výběr 100000541646 Tuřany Pobočky - volný výběr 100000541642 Vinohrady Pobočky - volný výběr 100000536344 Žabovřesky Pobočky - volný výběr 100000536341 Židenice Pobočky - volný výběr Předmět.hesla hygiena výživy hygiena potravin kvalita potravin zdravá výživa Klíč.slova péče o zdraví * nevhodné potraviny * zdravé potraviny Forma, žánr populárně-naučné publikace Konspekt 613 - Hygiena. Lidské zdraví MDT 613.2 663/664 614.31 (0.062) Databáze Knihy Anotace Jak na vás působí reklamy na dětské sladkosti a k nim přidané hračky? Do některých fast food restaurací chtějí děti pro hračky, které k jídlu dostanou, vůbec ne pro jídlo. Ale – jde vůbec o jídlo vhodné pro děti? Tento fakt je jedním z důvodů, proč se odborníci na výživu Petr Fořt a Ivan Mach rozhodli formulovat skutečně etickou, i když písemnou, reklamu na kvalitní zdravou výživu. Čekejte explozi nečekaných informací směrem k vašemu rozumu. Podívejte se na zoubek tomu, co vkládáte do svých úst. Autoři v knize vysvětlují skutečnou podstatu vlivu cukrů, tuků a soli na naše zdraví. Dozvíte se, co opravdu jíme a jak můžeme jíst zdravě, jak se vyznat v odborných doporučeních týkajících se stravování i jak výrobci potravin a s nimi spolupracující věda lžou a záměrně bagatelizují či zastírají problémy, které aktuální potraviny přinášejí. Kniha je přehledně rozdělena do tří částí: Co jsou to tuky? Co se skrývá za jejich strukturou? Co jsou „hodné“ a co „škodlivé“ tuky, kolik jich můžete a kolik musíte jíst, kolik bychom jich mohli sníst, aniž bychom riskovali vážné poškození zdraví. Co jsou to cukry? Nejsou náhodou zbytečné? Ono nejde jen o cukr, ale o pestrou škálu sacharidů, jejichž účinky jsou často obtížně předvídatelné. Sůl nad zlato, aneb od pohádky k realitě Šokující (ne)možnosti, související s použitím soli. Poznámky Na obálce nad názvem: Cenzurováno
Medailony autorůObsahuje bibliografie, bibliografické a internetové odkazy a rejstřík ISBN 978-80-265-0274-6 (váz.) : Kč 349.00 Část názvu Jak vás klame potravinářský průmysl Země vyd. Česko Jazyk dok. Čeština Načítání…
Počet záznamů: 1