Počet záznamů: 1  

Historie srdce

  1. SignaturaN54385; 930.85 (HOY)
    Autor Høystad, Ole Martin, 1947- (Autor)
    Údaje o názvuHistorie srdce / Ole Martin Hoystad ; [z norského originálu ... přeložila Daniela Mrázová]
    Dal.odpovědnost Mrázová, Daniela, 1976- (Překladatel)
    Høystad, Ole Martin, 1947- (Autor úvodu atd.)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajeZlín : Kniha Zlin, 2011
    Fyz.popis289 s., [24] s. barev. obr. příl. ; 19 cm
    Počet ex.1, z toho volných 1, Ve volném výběru 1
    Přír.čísloLokaceDislokaceInfo
    100000464463Ústřední knihovnaVolný výběr
    Historie srdce
    AnotaceV centru pozornosti neobvyklé knihy norského profesora Oleho Martina Høystada stojí srdce jako kulturní fenomén. Autor sleduje jeho vnímání v prvních písemných kulturách Blízkého východu, v antické filozofii a v Bibli, vydává se po stopách arabského vlivu na rytířskou kulturu vrcholného středověku, aby zachytil okamžik zrození toho, co si Evropané hýčkají dodnes – romantické lásky, jejímž nositelem je právě srdce. Od renesance a lámání srdcí u Shakespeara dospěje až k romantismu a své vyprávění zakončí u role, kterou má srdce v dnešní společnosti. Srdce není jen orgánem lidského těla, bez nějž nelze žít, ale i reprezentací naší duševní existence. S pečlivě vybranými příklady a schopností odhalovat dosud netušené souvislosti je kniha napínavým čtením pro každého čtenáře, který se nechá fascinovat autorovým nadšením a jeho širokými znalostmi.
    PoznámkyPůvodně vydáno: Oslo : Spartacus, c2003
    Vydal Marek Turňa
    Na příloze fotografické reprodukce uměleckých děl, kresby
    Poznámky pod čarou
    Poznámka překladatelky
    Předmluva: Ole Martin Hoystad
    Bibliografie a bibliografické odkazy
    Jmenný rejstřík
    Název origináluHjertet : en kulturhistorie
    ISBN978-80-87497-40-1 : : Kč 339.00
    EdiceTema ; sv. 11
    Edice/vedl.záhl. Tema
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.