Počet záznamů: 1  

Poezie režná i glazovaná v řemesle hrnčířů

  1. SignaturaI-A45115; (POE)
    Údaje o názvuPoezie režná i glazovaná v řemesle hrnčířů : antologie / sestavil, [vybral, uspořádal a předmluvu napsal] Josef Kroutvor
    Dal.odpovědnost Kroutvor, Josef, 1942- (Sestavovatel, kompilátor)
    Kroutvor, Josef, 1942- (Sestavovatel, kompilátor)
    Kroutvor, Josef, 1942- (Sestavovatel, kompilátor)
    Kroutvor, Josef, 1942- (Autor úvodu atd.)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : BB art, 2006
    Fyz.popis140 s. ; 16 cm
    Počet ex.1, z toho volných 1
    Přír.čísloLokaceDislokaceInfo
    100000291271SkladyCentrální sklad
    Úplný obsahHrnčířské písničky a popěvky -- Hrnčířské pověsti -- Vzpomínky hrnčířů -- Zápisky z dílen -- Indičtí hrnčíři -- Japonští hrnčíři
    Poezie režná i glazovaná v řemesle hrnčířů
    Klíč.slova česká literatura * světová literatura * pověsti * písňové texty * vyprávění * vzpomínky * antologie * řemeslná výroba * hrnčířství
    Konspekt821 - Literatura v různých jazycích
    MDT821.162.3
    821
    DatabázeKnihy
    AnotaceAntologie pověstí, písňových textů, vyprávění a vzpomínek nás navrací ke kořenům lidské dovednosti a k bezprostředním dotykům a zážitkům. Mezi ohrožené druhy nepatří jen rostliny a zvířata, ale také stará řemesla. Hrnčířství se svou tisíciletou tradicí je dnes vytlačeno na okraj moderní, technicky zaměřené civilizace. Díky nadšení několika jedinců a také díky poezii, bez níž si nelze toto řemeslo ani představit, není ale vše ztraceno.
    PoznámkyNěkteré texty přeloženy z různých jazyků
    Částečně slovenský text
    Vydalo nakladatelství BB art s.r.o. ve spolupráci s nakladatelstvím J. Buchal - BB art
    Bibliografická poznámka
    ISBN80-7341-800-2 : : Kč 99.00
    EdiceVersus
    Edice/vedl.záhl. Versus
    Další variantní názvyV řemesle hrnčířů poezie režná i glazovaná
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.Čeština * Slovenština
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.