Počet záznamů: 1  

Kuchařství to jest Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě

  1. SignaturaN10752; 641/642 (RAD)
    Autor Rodovský z Hustiřan, Bavor, asi 1526-1592 (Autor)
    Údaje o názvuKuchařství to jest Knížka o rozličných krmích, kterak se užitečně s chutí strojiti mají, jakožto zvěřina, ptáci, ryby a jiné mnohé krmě : každému kuchaři aneb hospodáři knížka tato potřebná i užitečná / Bavor Radovský z Hustiřan ; Ed. a předml. Zdeňka Tichá
    Dal.odpovědnost Tichá, Zdeňka, 1927-1984 (2)
    Údaje o vydání1. vyd.
    Vyd.údajePraha : Avicenum, 1975
    Fyz.popis193 s. : obr.
    Počet ex.2, z toho volných 2
    Přír.čísloLokaceDislokaceInfo
    18931/75Ústřední knihovnaSklad
    18936/75BohunicePobočky - sklad
    Klíč.slova vaření * jídla * kuchařské recepty * renesance * kuchařské knihy
    MDT641.5
    DatabázeKnihy
    AnotaceKritické vydání kuchařské knihy alchymisty a astronoma rudolfínské doby z r. 1591, přináší nejen řadu nezvyklých receptů na přípravu polévek, kyselic, jích, šašlí, masa, ryb, drůbeže kaší, smažených a jiných pokrmů, ale umožňuje nahlédnout i do zvyklostí renesanční kuchyně.
    PoznámkyPřehl. lit
    Slovníček
    Rejstřík předpisů.
    Země vyd.Bez místa, neznámé nebo neurčené místo
    Jazyk dok.Čeština
    Načítání…

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.